Wykonanie
Składniki:słoik
kapusty kiszonej (900 g, po odsączeniu 600 g),380 g
pieczarek,2
cebule,250 g
makaronu do łazanek ( ale ja czasem
daję inny
makaron, w zależności jaki mam w domu - mogą to być wstążki, kolanka czy też świderki),300-400 g
kiełbasy,
olej lub
oliwa z oliwek do smażenia,
sól,
pieprz.Przygotowanie:
Kapustę kiszoną ugotować.
Makaron ugotować.
Pieczarki umyć i pokroić.
Cebulę obrać i pokroić. Razem przesmażyć. Podczas smażenia posolić i popieprzyć.
Kiełbasę pokroić i na osobnej patelni podsmażyć.Gdy wszystkie składniki są już przygotowane, można wymieszać w garnku pozostawiając chwilę na mniejszym ogniu, cały czas mieszając. Po wymieszaniu spróbować i ewentualnie doprawić. Ja przeważnie dosypuję jeszcze
pieprzu. Zdjąć z ognia i gotowe.Smacznego!!!