Wykonanie
            Mieści się w pierwszej piątce moich ulubionych warzyw. 
Daje niezliczoną ilość możliwości, wspaniale komponuje się z różnymi dodatkami. O czym mówię ? O 
kapuście oczywiście!Dziś jedna z tych bardziej zimowych, rozgrzewających wersji, czyli 
kapusta kiszona, podsmażana z 
pieczarkami. W tej postaci to świetny dodatek do obiadu, choć można użyć jej jako składnika kolejnych potraw - zobaczcie TUTAJ, co z nią przygotowałam :)

Składniki :0,5 kg 
kapusty kiszonej (bez dodatków)300 g. 
pieczarek1 duża 
cebula3 łyżki 
olejusól, 
pieprz do smakuDodatkowo :
wodaPrzygotowanie :
Cebulę kroję na pół, a 
potem na plasterki. Rozgrzewam 
olej w głębokiej patelni, wrzucam 
cebulę i smażę ją do zeszklenia. Umyte i osuszone 
pieczarki ścieram na tarce z dużymi oczkami i wrzucam na patelnię do 
cebuli. Lekko wszystko 
solę i na dość dużym ogniu smażę do momentu, gdy odparuje 
woda z 
grzybów. Wtedy dorzucam odsączoną i lekko posiekaną 
kapustę, przykrywam patelnie i duszę ok. 40 minut, mieszając dość często, by nic się nie przypaliło. W trakcie duszenia dolewam co jakiś czas po odrobinie 
wody. Na koniec doprawiam całość 
solą i 
pieprzem do smaku.

