ßßß Cookit - przepis na Naleśniki z kapustą i pieczarkami

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Bardzo lubię naleśniki w wersji wytrawnej a w lodówce była akurat kiszona kapusta więc dokupiłam tylko kilka pieczarek i już jest obiad przynajmniej na dwa dni. Najbardziej lubię takie krokiety, odgrzewane na maśle, drugiego dnia, obficie polane ketchupem.
Składniki:
10 naleśników według wlasnego lub tego przepisu
40 dag pieczarek
60 dag kiszonej kapusty
sól, pieprz
olej do smażenia
1 cebula
Kapustę wymoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć i pokroić.Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, dodać pokrojone pieczarki, dusić kilka minut. Dodac kapustę i dusić aż wszyskie składniki będą miękkie. Przyprawić solą i pieprzem. Do kapusty kiszonej dodaję również kilka ziarenek kminku, pasuje idealnie, chyba, że ktoś nie lubi. Tak przygotowany farsz nakładamy na każdym nalesniku i zawijamu. Podajemy z ketchupem.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2011/11/Nalesniki-z-kapusta-i-pieczarkami.html