Wykonanie
Bardzo lubię naleśniki w wersji wytrawnej a w lodówce była akurat
kiszona kapusta więc dokupiłam tylko kilka
pieczarek i już jest obiad przynajmniej na dwa dni. Najbardziej lubię takie krokiety, odgrzewane na
maśle, drugiego dnia, obficie polane
ketchupem.

Składniki:10 naleśników według wlasnego lub tego przepisu40 dag
pieczarek60 dag
kiszonej kapustysól,
pieprzolej do smażenia1
cebulaKapustę wymoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć i pokroić.Na rozgrzanym
oleju podsmażyć
cebulę, dodać pokrojone
pieczarki, dusić kilka minut. Dodac
kapustę i dusić aż wszyskie składniki będą miękkie. Przyprawić
solą i
pieprzem. Do
kapusty kiszonej dodaję również kilka ziarenek
kminku, pasuje idealnie, chyba, że ktoś nie lubi. Tak przygotowany farsz nakładamy na każdym nalesniku i zawijamu. Podajemy z
ketchupem.Smacznego:)