Wykonanie
Ależ Nas nabrała ochota z moim M. na tortille, po drodze pojawił się jeden podstawowy problem - pusta lodówka! Daliśmy radę i z pustą lodówką
groszek i
fasola z puszki, mielone odnalezione w zakamarkach zamrażalnika... co wyszło? TORTILLA może nie taka z prawdziwego zdarzenia, zapewne lepsza byłaby z
kurczakiem, jednak nie można
mieć wszystkiego.Składniki4 gotowe placki tortilli30 dag
mięsa mielonego2
cebule1 ząbek
czosnku1 puszka
czerwonej fasoli1 puszka
groszkukilka liści
sałatysól,
pieprzolej do smażeniaSos
ketchupowo -
majonezowy4 łyżki
ketchupu4 łyżki
majonezuSposób1. Na rozgrzany na patelni
olej wrzucamy pokrojoną w kosteczkę
cebulę, chwile podsmażamy, dodajemy
mięso mielone, roztarty ząbek
czosnku,
sól,
pieprz, całość smażymy. Kiedy
mięso jest już gotowe dodajemy
fasolę oraz
groszek pozbawione zalewy. Podsmażamy jeszcze chwilę.2. Przygotowujemy sos - mieszamy
ketchup z
majonezem.3. Na patelce podgrzewamy placki tortilli, każdy smarujemy sosem, kładziemy liście
sałaty oraz nadzienie, zawijamy i podajemy.