ßßß
Cookit - przepis na Nadziewane klopsy w sosie pomidorowym z fetą
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Nadziewane klopsy w sosie pomidorowym z fetą
Składniki
Wieprzowina
Szynka
Cebula
Pieczarki
Czosnek
Oregano
Natka pietruszki
Sól
Pieprz
Bułka tarta
Jajko
Parmezan
Ser
Feta
Śmietana kremówka
Olej
Cukier
Wykonanie
Przepyszne, soczyste klopsy z
pieczarkami
nadziane
fetą
w cudownym i gęstym
sosie pomidorowym
ze
śmietanką
i duzą ilością
fety
.
Składniki na klopsy:1/2 kg
mięsa wieprzowego
(z
szynki
)1
cebula
150 gr
pieczarek
2 ząbki
czosnku
oregano
natka pietruszki
sól
pieprz
bułka tarta
jajko
50 gr tartego
parmezanu
1/3 kostki
ser
typu
fety
( do nadziania)Dodatkowe składniki:2/3 kostki
fety
200 ml
śmietany kremówki
500 ml passaty3
pieczarki
cebula
odrobina
oleju
1 ząbek
czosnku
sól
pieprz
cukier
oregano
Pieczarki
,
cebulę
i
czosnek
zatrzeć na tarce (najdrobniej). Warzywa wymieszać z
mięsem
i pozostałymi składnikami. Doprawić do smaku. Wziąć trochę
mięsa
uformować placek na wierzch nałozyc kosteczkę
fety
i dokładnie zlepic. Tak przygotować wszystkie klopsy (około 12) . Kazdy obtoczyć w
mące
i obsmazyc (najlepiej na brytfannie) na niewielkiej ilości
oleju
, pod koniec smażenia dodac pokrojone w plasterki
pieczarki
,
cebulę
i
czosnek
. Chwile smazyc. Zalac wszystko passatą i posypać pokruszoną
fetą
. Posypać delikatnie
solą
,
pieprzem
,
cukrem
i
oregano
. Wstawić do nagrzanego piekarnika (220 st C) i piec przez 20 minut pod przykryciem po tym czasie dolac
śmietankę
i piec dalej przez 10 minut. Na sam koniec doprawić do smaku. Podawać z
makaronem
lub
ryzem
.
Źródło:
http://gotoweprzepisy.blogspot.com/2015/10/nadziewane-klopsy-w-sosie-pomidorowym-z.html
Przepisy powiązane
Pieczarki faszerowane
Pieczarki faszerowane
Pieczarki faszerowane
Pieczarki faszerowane
Pieczarki faszerowane
Składniki powiązane (0)