ßßß Cookit - przepis na Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane

nazwa

Wykonanie

Składniki:
10 dużych pieczarek
1 mała cebulka
4 plasterki szynki
4 plasterki żółtego sera
1 jajko
siekana natka pietruszki
sól, pieprz
1 łyżka bułki tartej
olej
Sposób przygotowania:
1. Umyć pieczarki, wydrążyć nóżki. Kapelusze lekko posolić i odłożyć na bok.
2. Szynkę i ser żółty pokroić w drobną kosteczkę.
3. Nóżki z pieczarek i cebulkę drobno posiekać, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Doprawić solą i pieprzem.
4.Wszystkie składniki wymieszać, dodać jajko, bułkę tartą, siekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku.
5. Farszem nadziać kapelusze pieczarek, na wierzch można dodatkowo wyłożyć tarty żółty ser (pominęłam).
6. Pieczarki zapiekamy w 180 st. C przez 25-30 minut.
Smacznego!!!
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2014/03/pieczarki-faszerowane.html