Wykonanie
Ciekawa alternatywa dla krokietów.

Składniki nadzienia:0.5 kg
pieczarekmała
cebula5
jajek ugotowanych na twardo10 dag
sera żółtegosól,
pieprzolejPanierka:2
jajkabułka tartaPrzepis na naleśniki podaję tutaj .Z podanych proporcji można przygotować nadzienie do 12-15 naleśników.Przygotowuję ciasto i smażę naleśniki.
Pieczarki obieram i przy pomocy robota kuchennego trę na cienkie wiórki - można to zrobić na tarce.
Cebulę kroję w drobną kostkę i podsmażam na
oleju, po chwili dodaję
pieczarki i duszę razem, aż odparuje cały sok. Tym samym ostrzem (lub tarką) traktuję
jajka i
ser :) Mieszam wszystkie składniki nadzienia razem i doprawiam do smaku
solą i
pieprzem - trzeba je doprawić trochę za mocno, w naleśnikach stracą zbyt ostry smak.Naleśniki smaruję nadzieniem i składam w trójkąty. Panieruję w
jajku i
bułce i smażę na
oleju.

Można je podawać z barszczem czerwonym.Przepis bierze udział w akcji: