Wykonanie
Chrupiąca
sałata czy
rukola, aromatyczne
suszone pomidory, wyrazisty
parmezan i grillowana
pierś z kurczaka. Niczego więcej do szczęścia nie potrzeba.Mega prosta
sałatka ale jaki smak!Nie ma się nad czym za długo rozwodzić... po prostu siadać i jeść!
Składniki:200g sałaty/rukoli/szpinaku½ słoiczka
suszonych pomidorów (
pomidory +oliwa)80g
parmezanu½ puszki
kukurydzymała
cukinia2
piersi z kurczakasól,
czarny pieprz,
słodka papryka,
oregano,
bazylia,
papryka w płatkachSposób przygotowania:Warzywa myjemy.
Kapustę drobno siekamy i układamy na talerzach.
Cukinie kroimy w niewielkie słupki.
Kukurydzę odsączamy. Warzywa układamy na
kapuście razem z odsączonymi z
oleju suszonymi pomidorami.
Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Rozkrawamy wzdłuż na dwie części. Doprawiamy z obu stron
solą, świeżo mielonym
czarnym pieprzem,
słodką papryką,
oregano i
bazylią. Na mocno rozgrzanej patelni grillowej przesmażamy
mięso z obu stron. Odkładamy na deskę do krojenia i lekko przestudzamy. Kroimy w paski.Na wierzch sałatki układamy kawałki grillowanego
kurczaka. Całość posypujemy pokruszonymi kawałkami
parmezanu oraz
płatkami papryki.
Sałatkę skrapiamy
oliwa pomidorową i doprawiamy
sola i świeżo mielonym
czarnym pieprzem.