Wykonanie
HomeDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEwarzywa panierowane w cieście naleśnikowym
Nie wiedziałam co mam sobie zrobić na obiad/ niestety wegetarianie mają nieco trudniej jak „mięsożercy” i wymyśliłam ,że usmażę warzywa w panierce ..Efekt był na prawdę super..Polecam wegetarianom i nie tylko..Produkty:Srednia
cukinia2
pieczarki duże1 plasterek
sera żółtego wędzonego na jedną porcjęciasto naleśnikowe:2
jajka2 łyzki
wodymąki na tyle by było dość gęste i pokrywało warzywa1 ząbek
czosnkusól .
pieprzolej +
masło do smażeniaWykonanie:
cukinie kroimy w paski o grubości 0.5 cm,
pieczarki kroimy na trzy części. na plasterek
cukini nakładamy
pieczarkę oraz kawałek
sera wędzonego..przykrywamy
cukinią..wszystko spinamy wykałaczkąZ podawanych wyżej produktów wykonujemy gęste ciasto naleśnikowe w którym dokładnie maczamy warzywa i na rozgrzanym tłuszczu smażymy z każdej ze stron..Przykrywamy i na małym ogniu dusimy około 5 minut..Podajemy z
ryżem,
ziemniakami i sezonową surówką..Bardzo smaczne polecamMój autorski ..Powiązany przepis:surówka z
marchwi ,
jabłka i
chrzanufasolka po bretońskuWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy