ßßß
Cookit - przepis na 87. Ciasto brzoskwiniowo - serowe
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
87. Ciasto brzoskwiniowo - serowe
Składniki
Jajko
Cukier
Mąka pszenna
Proszek do pieczenia
Ser
Cukier puder
Żelatyna
Galaretka brzoskwiniowa
Brzoskwinie
Wykonanie
Biszkopt
:3
jajka
3/4 szklanki
cukru
3/4 szklanki
mąki pszennej
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
Masa serowa:1 kg
serka
z wiaderka3-4 łyżki
cukru pudru
2 łyżki
żelatyny
1
galaretka brzoskwiniowa
Masa brzoskwinowa:1 puszka
brzoskwiń
1
galaretka brzoskwiniowa
Przygotować
biszkopt
:
białka
ubić na sztywno, dodać
cukier
i ubijać ok 5 minut, następnie dodać przesianą
mąkę
z proszkiem i delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do formy ok 20x30 cm i piec przez 20-25 minut w 170 stopniach. Gotowe i schłodzone ciasto zwilżyć
wodą
z
cytryną
lub samą
wodą
.Masa serowa:
Galaretkę
ugotować w 1 i 3/4 szklanki
wody
, pozostawić do stężenia a następnie pokroić w kostkę.
Żelatynę
rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej
wody
i mieszać do całkowitego rozpuszczenia i ostudzenia.
Ser
rozmieszać z
cukrem
dodać pokrojoną
galaretkę
i
żelatynę
i wylać na
biszkopt
.Masa brzoskwiniowa:
Brzoskwinie
zmiksować na gładką masę.
Galaretkę
rozpuścić w 3/4 szklanki wrzątku i dodać do masy. Tężejącą masę wylać na masę
serową
.Na końcu na ciasto można zetrzeć
białą czekoladę
.
Źródło:
http://jadloiczytadlo.blogspot.com/2013/04/ciasto-brzoskwiniowo-serowe.html
Przepisy powiązane
Brzoskwiniowe szaleństwo
Tort kolorowy.
Ciasto z Prince Polo
Szybkie ciasto z brzoskwiniami dla niespodziewanych gości.
Sernik na zimno z brzoskwiniami
Składniki powiązane (0)