Składniki:*na biszkopt- 3/4 szklanki mąki pszennej- 2/3 szklanki cukru- 4 jajka- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia* na masę- 3/4 litra śmietany 30%- 4,5 łyżeczki żelatyny- 3/4 puszki brzoskwiń- 2 łyżki cukru pudru- 80g czekolady gorzkiej lub mlecznej- 2 galaretki brzoskwinioweSposób przygotowania:1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Pod koniec stopniowo dodajemy cukier, później żółtka ciągle ubijamy na gładką i puszystą masę. Mąkę z proszkiem przesiewamy i delikatnie łączymy z wcześniej przygotowaną masą jajeczną. Ciasto wylewamy do średniej kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 20-30 min. w 170 stopniach (do suchego patyczka). Gdy wystygnie nasączamy go kilkoma łyżkami soku brzoskwiniowego z puszki.2. Śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier puder. Następnie wlewamy żelatynę rozpuszczoną w 50ml gorącej wody, miksujemy. Do śmietany dodajemy startą czekoladę, pokruszone Prince Polo i pokrojone w kostkę brzoskwinie, mieszamy. Gotową masę wykładamy na nasączony biszkopt, wkładamy do lodówki na 30 min.3. Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, jednak w zmniejszonej ilości wody, czyli w 3 szklankach. Gdy zacznie tężeć wylewamy ją na masę śmietanową i ponownie wkładamy do lodówki na kilka godzin.