ßßß
Przygotowanie biszkoptu – białka ubić na sztywno. Powoli wsypywać cukier, cały czas ubijać. Jak już białka są sztywne dodawać po jednym żółtku, zawsze wymieszać ale już delikatniej. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Dodawać po łyżce do masy jajecznej. Ubijać delikatnie. Na koniec dodać mak i wymieszać.Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piekarnik nagrzać do 180 C i piec 12 minut. Natychmiast zawinąć ciasto jak każdą roladę. Zawinąć w papier na którym się piekło ciasto. Zostawić w papierze aż ostygnie.
Przygotowanie kremu – Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody, zostawić żeby napęczniała. Następnie wlać wrzącą wodę, tyle żeby można było żelatynę rozmieszać. Przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno, wsypać cukier i wymieszać. Wlać do śmietany zimną żelatynę i wymieszać. Brzoskwinie odcedzić, następnie pokroić w kostkę. Dodać do śmietany i delikatnie wymieszać. Zostawić kilka brzoskwiń do dekoracji.Zimną roladę delikatnie rozłożyć i posmarować grubo masą ze śmietany. Teraz już zwinąć. Złożoną częścią położyć na dół. Lekko ją przycisnąć i uformować, jeśli tego wymaga. Pozostałą masę ze śmietany zmiksować blenderem i posmarować roladę.Wstawić roladę do lodówki na co najmniej 2 godziny.Polecam pycha.Wykonanie w thermomixnałożyć motylek, obijać obroty 3 , 5 do momentu aż piana będzie sztywna około 3 minutubijać 3,5 i powoli wsypywać cukiermąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko, wmieszać makubijać 0 , 5 i powoli dodawać składniki suchepieczenie jak wyżejPrzygotowanie kremuprzygotować żelatynę w ten sam sposób jak wyżejdo czystego i suchego naczynia włożyć motylek, wlać śmietanę, ubijać 3,5 aż śmietana będzie sztywnawsypać cukier puder, wymieszać obroty 0,5, 2 sekundyubijać obroty 0,5 i wlać żelatynę, czas 3 sekundyreszta jak wyżej