Sezon borówkowy trwa. Dziś coś na szybko i na słodko- rolada z biszkoptu z kremem i borówkami.Składniki na ciasto:4 jaja½ szklanki cukru½ szklanki mąki tortowej½ łyżeczki proszku do pieczeniaWykonanie ciasta:Białka jaj ubić na sztywno z cukrem, dodając żółtka, następnie mąkę z proszkiem. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180°C. Gorącą roladę wykładamy na ściereczkę i zwijamy.Składniki pozostałe:1 ½ szklanki śmietany kremówki4 łyżki cukru pudru1 szklanka borówek2 łyżeczki żelatynyWykonanie kremu:Owoce zmiksować lub lekko i rozpuścić w ¼ szklance wody. Śmietanę ubić, dodać cukier, owoce i letnią rozpuszczoną żelatynę.Roladę delikatnie rozwinąć, rozprowadzić równomiernie przygotowany krem i ponownie zwinąć w rulon. Odłożyć w chłodne miejsce.