ciasto5 jajekpół szkl cukrupół szkl mąkiszczypta proszku do pieczenianadzienie200 ml śmietany kremówki lub 22%pół szkl cukru2 łyżeczki żelatynyjeżynyJajka wybić do miski, dodać cukier i ubić na puszystą masę, do maki dodać proszek do pieczenia i stopniowo dodać do jajek, ubite ciasto wylać na dużą blachę na papier . Piec w temp 180 st przez 10 min.Wyjąć położyć na ściereczce, zdjąć papier ze spodu i zwinąć razem ze ściereczką w rulon.Żelatyną rozpuścić w 1/4 szkl gorącej wody. Śmietanę ubić stopniowo dodać cukier i jeszcze ubijać aż cukier się rozpuści. Dodać przestudzoną żelatynę. Masę rozsmarować na wystudzonym cieście. Zrolować , wstawić do lodówki do schłodzenia. na koniec udekorować rozpuszczoną czekoladą i owocami.