ßßß

ciasto5 jajekpół szkl cukrupół szkl mąkiszczypta proszku do pieczenianadzienie100 ml śmietany kremówki lub 22%100 g sera białegopół szkl cukru2 łyżeczki żelatynyjeżyny ok 1 szklpolewa czekoladowaJajka wybić do miski, dodać cukier i ubić na puszystą masę, do maki dodać proszek do pieczenia i stopniowo dodać do jajek, ubite ciasto wylać na dużą blachę na papier . Piec w temp 180 st przez 10 min.Wyjąć położyć na ściereczce, zdjąć papier ze spodu i zwinąć razem ze ściereczką w rulon.Żelatyną rozpuścić w 1/4 szkl gorącej wody. Śmietanę ubić blenderem razem z serem owocami (trochę jeżyn zostawić na przybranie) i cukrem Dodać przestudzoną żelatynę. Masę rozsmarować na wystudzonym cieście. Zrolować , wstawić do lodówki do schłodzenia. Na koniec udekorować rozpuszczoną czekoladą i owocami.