Wykonanie
zdecydowanie najbardziej ulubione ciacho mojego mężusia. ja zjadłam 1 kawałek, resztę on wsunął. na drugi dzień zostały już tylko okruszki, więc chyba mu smakował ;)
biszkopt :2
jajka1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia4 łyżki
mąki4 łyżki
cukruubić pianę z
białek, dodać
żółtka i
cukier, miksować aż wszystko się połączy. wsypać przesiana
mąkę z proszkiem, przełożyć na formę wyłożoną papierem,piec ok 25 minut w temp.170 stopni. wystudzićponad to :szklanka
śmietany kremówki1 szklanka mrożonych
malin1
galaretka malinowa1 łyżeczka
żelatyny4 łyżki
cukru pudrugalaretkę, wymieszać z
żelatyną i 2 łyżkami
cukru, rozpuścić w szklance wrzątku. wystudzić.
śmietanę ubić z reszta
cukru, wyłożyć na zimny
biszkopt.
maliny zmiksować z
galaretką i wylać na
śmietanę. schłodzić w lodówce , aż wierzch stężeje( ok godziny) .smacznego :)