ßßß
SKŁADNIKI:filety z ryby u mnie flądra bez skóry ok 1 kgmłody świeży szpinak 250 gpieczarki brązowe 300 gmasło 2 łyżkirozmaryn 1 gałązkasól morskapieprz grubo mielonyPRZYGOTOWANIE:Z liści szpinaku oderwać ogonki, opłukać i osuszyć. Pieczarki brązowe- u mnie nazywają się chestnut – oczyścić, ale nie obierać ze skórki, przekroić na pół a następnie w pokroić cienkie plasterki. Grzyby podsmażyć na maśle, pod koniec smażenia dodać szpinak, podsmażać ok 30 sekund, dodać sól, pieprz i wymieszać .Filety ryby- muszą być cienkie żeby ładnie się zwijały , oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Na jednym końcu nakładać przygotowany farsz i zawijać. spiąć wykałaczką i ułożyć w naczyniu do zapiekania Z wierzchy można posypać jeszcze pieprzem. Pomiędzy roladkami poukładać kawałki rozmarynu. Wstawić do nagrzanego piekarnika – 160 stopni i zapiekać 20 minut. Podałam ze świeżymi pomidorkami koktajlowymi. Smacznego :)