ßßß
Składniki 3 osoby :1 udo wędzonego kurczaka8-9 pieczarek1/2 opakowania świeżego szpinaku2 ząbki czosnku1/2 płaskiej łyżeczki startej gałki muszkatołowej1/2 łyżeczki cukru lub miodusól,pieprz do smakułyżka masłakawałek startego sera do posypania ( leicester lub natan )
Udo obieramy z mięsa ,nie zdejmujemy skóry – to ona da smak ,kroimy w kawałeczki . Pieczarki, kroimy w plastry i podsmażamy na maśle , po chwili ,dodajemy wyciśnięty praską czosnek,cukier ,gałkę , szpinak i szybko mieszamy . Dokładamy kurczaka , podsmażamy chwilkę – dosłownie tyle ,żeby szpinak stracił jędrność . Doprawiamy pieprzem ( dużo pieprzu 😉 mniam ! ) , solą . Mieszamy jeszcze z minutkę , dwie .Wyłączamy gaz . Podajemy z ugotowanym makaronem , posypany drobno tartym serem . Smacznego 😉