Wykonanie
Pieczone pekany, to kolejna przekąska, od której się uzależniłam. Lubię pekany, ale jeszcze nigdy ich nie piekłam. Zrobiłam to po raz pierwszy i muszę przyznać, że są genialne! Szybkie do przygotowania, zdrowe i smaczne. Sprawdziły się jako nasza kolejna filmowa przekąska. Generalnie, podgryzanie
orzechów to naprawdę dobra opcja. Myślę, że
migdały w takiej wersji tez byłyby niezłe. Godne rozważenia jest także posypanie ich np.
płatkami chili. Ja postawiłam na
rozmaryn i
powiem szczerze, że je uwielbiam!

Składniki:2 szklanki
orzechów pekanłyżka
masłasólpieprzłyżeczka
rozmarynu (suszonego)2 łyżki
mioduWykonywanie:Wszystkie składniki, oprócz
orzechów, wymieszaj w miseczce. Dorzuć pekany i mieszaj do momentu aż pokryją się
miodem i
przyprawami. Przesyp na blachę wyłożoną matą lub papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz kilka minut ok 5-7 minut, aż będą chrupiące. Uważaj żeby się nie spaliły, dzieje się to bardzo szybko, niestety..Smacznego!