ßßß Cookit - przepis na Pieczone pekany (z rozmarynem i miodem)

Pieczone pekany (z rozmarynem i miodem)

nazwa

Wykonanie

Pieczone pekany, to kolejna przekąska, od której się uzależniłam. Lubię pekany, ale jeszcze nigdy ich nie piekłam. Zrobiłam to po raz pierwszy i muszę przyznać, że są genialne! Szybkie do przygotowania, zdrowe i smaczne. Sprawdziły się jako nasza kolejna filmowa przekąska. Generalnie, podgryzanie orzechów to naprawdę dobra opcja. Myślę, że migdały w takiej wersji tez byłyby niezłe. Godne rozważenia jest także posypanie ich np. płatkami chili. Ja postawiłam na rozmaryn i powiem szczerze, że je uwielbiam!
Składniki:
2 szklanki orzechów pekan
łyżka masła
sól
pieprz
łyżeczka rozmarynu (suszonego)
2 łyżki miodu
Wykonywanie:
Wszystkie składniki, oprócz orzechów, wymieszaj w miseczce. Dorzuć pekany i mieszaj do momentu aż pokryją się miodem i przyprawami. Przesyp na blachę wyłożoną matą lub papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz kilka minut ok 5-7 minut, aż będą chrupiące. Uważaj żeby się nie spaliły, dzieje się to bardzo szybko, niestety..
Smacznego!
Źródło:http://kropla-oliwy.blogspot.com/2016/11/pieczone-pekany-z-rozmarynem-i-miodem.html