Wykonanie
Wiosna dalej u nas śliczna, więc sezon grillowy w pełni.Dziś przygotowywałem
ziemniaki, które świetnie nadają się do dania, które również wkrótce na blogu.Świetny dodatek do ryb i
mięs. Jeżeli macie jeszcze świeży
rozmaryn pod ręką - miodzio!
Składniki :kilka
młodych ziemniakówkilka ząbków
czosnkurozmaryn świeży, bądź suszony
oliwa z oliweksól,
pieprzPrzygotowanie :1.
Ziemniaki myjemy w mundurkach i gotujemy w wodzie ok 10 minut.2. Gdy
ziemniaki ostygną, tniemy na paski, ale nie do końca, aby
ziemniak był w całości.3. Ząbek
czosnku siekamy na plasterki i wkładamy w
ziemniaka.4. Na sreberko kładziemy
ziemniaka, posypujemy
rozmarynem, polewamy
oliwą i zawijamy.5. Tak przygotowanego
ziemniaka wrzucamy na rozpalonego grilla i pieczemy ok. 25 minut.
Ziemniak doskonale smakuje z
masłem czosnkowymS M A C Z N E G O ! ! !