Jedno z tych dań , gdzie nadzienie można zmieniać do woli. U mnie dużo kolorowej papryki , ser i szynka. Polecam:)SKŁADNIKI:kotlety schabowe 4 sztpapryka czerwona 1 sztpapryka żółta 1 sztpomidor 2 sztświeża bazylia ok 10 listkówszynka-dowolna 4 plastrymasło ok 60gser żółty 4 plastrysólpieprzjajko 1 sztbułka tartaolejPRZYGOTOWANIE:Ze schabu odkrawamy tłustsze kawałki, rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy z obu stron. Na mięso układamy p o plastrze szynki oraz sera żółtego, dodajemy kawałek masła. Papryki oczyszczamy i kroimy w paski. Układamy kilka pasków na każdym kawałku mięsa, dodajemy odrobinę masła i zawijamy w rulony. Każdy rulon związujemy nitką a następnie obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy roladki na złoty kolor na maśle, podlewamy odrobiną ciepłej przegotowanej wody i dusimy 10 minut pod przykryciem na małym ogniu. Resztę papryki kroimy w kosteczkę, podsmażamy na ok 2 łyżkach masła. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki , usuwamy pestki a resztę kroimy w kosteczkę. Dodajemy do papryki wraz z liśćmi bazylii. Posypujemy lekko solą i dusimy ok 5 minut. Tak przygotowaną salsą okraszamy roladki. Smacznego:)