Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« I cały świat zaczyna ...
Kokosowe chia z
owocowym ... »Czasem wystarczy tylko chwila, by przygotować smaczny i bardziej oryginalny obiad. Zapraszam Was na proste w wykonaniu, ale efektowne i smaczne roladki z
kurczaka z
serem i
wędliną. Podane z zestawem ulubionych surówek i ziemniaczkami lub frytkami zadowolą nie jednego
mięsnego łasucha. Spróbujcie.
Składniki:2 większe
piersi z kurczaka2 całe
jajka klasy M4 plasterki ulubionej
wędliny (u mnie
schab)4 plasterki
żółtego seraduża szczypta słodkiej
czerwonej paprykisól i
pieprz do smaku
bułka tartaolej do smażeniapapier do pieczenia lub naczynie żaroodporne* dobrze dobrany rodzaj
sera i
wędliny gwarantuje dobry smak roladki;
ser i
wędlina powinny być wyczuwalnePrzygotowanie:
Piersi z kurczaka kroimy na długości, tworząc cztery płaskie płaty. Następnie delikatnie je rozbijamy (nie mogą się uszkodzić).Na każdy cienki kotlet (na całej długości, po środku) układamy kawałki
wędliny i
żółtego sera. Następnie zawijamy delikatnie piersi w roladki (rolujemy).Do głębokiego talerza wbijamy dwa
jajka, rozbełtujemy je widelcem. Dodajemy
przyprawy (ilość
pieprzu i
soli, jak przy standardowej panierce) i znów mieszamy. Do drugiego talerza wsypujemy
bułkę tartą.Nasze roladki bardzo ostrożnie (, aby się nie rozwinęły) moczymy w
jajku, następnie w
bułce tartej i znów w
jajku i
bułce.Tak przygotowane roladki obsmażamy na rozgrzanym
oleju (średni płomień), pamiętając by najpierw położyć roladki "zwinięciem" do dołu. Obsmażamy z obu stron na złoty kolor.W
między czasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.Obsmażone roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym i pieczemy na środkowym poziomie przez około 10 minut. Dopieczenie w piekarniku jest konieczne, aby nasze roladki nie były surowe w środku.Roladki wyjmujemy i podajemy ciepłe z zestawem ulubionych surówek i
ziemniakami lub frytkami.Smacznegoponiedziałek, 26 października 2015, matleenpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisy
Daktylowe trufelki z ...Black
banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...
Waniliowo-
jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!
Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i
wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt:
[email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog