Wykonanie
Uwielbiam kuchnię włoską za jej kolory i smaki, za
makaron i
mozzarellę i za całą resztę. Włoska bruschetta to
pomidory,
bazylia i w zależności od regionu
cebulka. Ja poszłam ciut dalej i poszalałam z barwami i
smakami. Przekąskę zrobiłam już dawno temu, pamiętam , że przyszłyśmy z Gabą strasznie głodne i szukałam czegoś na szybko. Przygotowanie to max 20 minut. Uwaga ! Ta przekąska uzależnia :) Polecam

SKŁADNIKI:
pieczywo bruschetta
szparagi zielone 1 pęczek
pomidor 2 szt
kukurydza konserwowa 2 łyżki
pieczarki 5 szt
ogórek 1/2 szt
szczypiorek 1 pęczek
czosnek 1 ząbek
oliwa z oliwek 2 łyżki
sól morskapieprz czarny grubo mielonyPRZYGOTOWANIE:
Szparagi ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzić i pokroić.
Pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni.
Ogórka i
pomidora opłukać i pokroić w drobną kosteczkę, W miseczce wymieszać
szparagi,
pieczarki,
kukurydzę,
ogórka,
pomidora i posiekany
szczypiorek. Dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek, odrobinę
soli i
pieprzu. Podlać
oliwą z oliwek i wymieszać. Gotową mieszankę nakładać na
pieczywo. Smacznego :)