Wykonanie
Bardzo wyraźna w smaku pasta pieczarkowa FIT. Intensywnie pachnie i smakuje
pieczarkami, dzięki pieczeniu
pieczarki zachowują wszystkie walory smakowe. Nie ma potrzeby ich smażyć do pasty i dodawać tłuszczu - pasta z pieczonych
pieczarek wyjdzie lepsza i zdrowsza.Stali czytelnicy bloga więdzą, że często robię zdrowy
majonez i na jego bazie różne pasty - tak jest i tym razem.Bardzo polecam, pasta jest przepyszna :)Składniki:Zdrowy
majonez - do pasty użyłam połowy
majonezu zrobionego według tego przepisu10 średnich
pieczarekpęczek
szczypiorkuszczypta
soli morskiejpłaska łyżeczka
czarnego pieprzuPrzygotowanie:
Pieczarki ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki. Rozkładamy je cienką warstwą na dnie naczynia żaroodpornego.Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach.
Pieczarki miksujemy z
majonezem. Dodajemy posiekany
szczypiorek,
sól i
pieprz. Mieszamy.Smacznego!