ßßß Cookit - przepis na Pieczarkowa pasta kanapkowa FIT

Pieczarkowa pasta kanapkowa FIT

nazwa

Wykonanie

Bardzo wyraźna w smaku pasta pieczarkowa FIT. Intensywnie pachnie i smakuje pieczarkami, dzięki pieczeniu pieczarki zachowują wszystkie walory smakowe. Nie ma potrzeby ich smażyć do pasty i dodawać tłuszczu - pasta z pieczonych pieczarek wyjdzie lepsza i zdrowsza.
Stali czytelnicy bloga więdzą, że często robię zdrowy majonez i na jego bazie różne pasty - tak jest i tym razem.
Bardzo polecam, pasta jest przepyszna :)
Składniki:
Zdrowy majonez - do pasty użyłam połowy majonezu zrobionego według tego przepisu
10 średnich pieczarek
pęczek szczypiorku
szczypta soli morskiej
płaska łyżeczka czarnego pieprzu
Przygotowanie:
Pieczarki ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki. Rozkładamy je cienką warstwą na dnie naczynia żaroodpornego.
Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach.
Pieczarki miksujemy z majonezem. Dodajemy posiekany szczypiorek, sól i pieprz. Mieszamy.
Smacznego!
Źródło:http://fit-appetit.blogspot.com/2016/04/pieczarkowa-pasta-kanapkowa-fit.html