ßßß Cookit - przepis na Domowa szynka nadziewana chrzanem z jajkiem i szczypiorkiem

Domowa szynka nadziewana chrzanem z jajkiem i szczypiorkiem

nazwa

Wykonanie

Przepis z Warsztatów kulinarnych z "Polska Gotuje" i Kamisem.
400 g domowej wędzonej szynki
6 jaj
6 łyżek tartego chrzanu
szczypiorek (garść)
sól morska w młynku KAMIS
pieprz czarny KAMIS
Jaja ugotować na twardo, obrać zmiksować razem z chrzanem, szczypiorkiem i doprawić do smaku. Szynkę pokroić na cienkie plastry, zwijać w rożki, napełniać masą z chrzanu. Można podawać lekko żelowane galaretą. Podawać z roszponką lub sałatą i rzodkiewką.
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2012/04/domowa-szynka-nadziewana-chrzanem-z.html