ßßß
Jest to dietetyczna propozycja podania indyka. Mięso jest soczyste i ciekawie komponuje się z marchewką.Indyk duszony w śmietanie z marchewkąSkładniki1 pierś z indyka (ok 6-8 kotletów)2 marchewki1 duża śmietana 12 lub 18%3-4 cebule dymkipestki ze słonecznika do posypaniaulubione zioła + przyprawy do mięsatrochę oliwySposób przygotowaniaKrok 1Mięso kroimy na kotlety i przyprawiamy (sól, pieprz, czerwona papryka, sos sojowy, troszkę oliwy). Odstawiamy na parę godzin, najlepiej na noc.Marchewkę trzeba na drobnych oczkach. Cebulę kroimy w plastry.Następnie wylewamy śmietanę do naczynia żaroodpornego, układamy cebulę, mięso, przykrywamy marchewką i posypujemy pestkami słonecznika.Pieczemy w 190-200 stopniach ok 50 minutVN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 7.0/ 10 (1 vote cast)Indyk duszony w śmietanie z marchewką, 7.0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisyJem zdrowo: Pełnoziarniste tagiatelle z sosem brokułowymJarzynowy krem z groszkiem ptysiowymPierogi ze szpinakiem i marchewkąSałatka z pieczonym indykiem i paprykąFilet z indyka faszerowany kaszą jaglaną i morelami