ßßß Cookit - przepis na Indyk duszony w śmietanie z marchewką

Indyk duszony w śmietanie z marchewką

nazwa

Wykonanie

Jest to dietetyczna propozycja podania indyka. Mięso jest soczyste i ciekawie komponuje się z marchewką.
Indyk duszony w śmietanie z marchewką
Składniki
1 pierś z indyka (ok 6-8 kotletów)
2 marchewki
1 duża śmietana 12 lub 18%
3-4 cebule dymki
pestki ze słonecznika do posypania
ulubione zioła + przyprawy do mięsa
trochę oliwy
Sposób przygotowania
Krok 1
Mięso kroimy na kotlety i przyprawiamy (sól, pieprz, czerwona papryka, sos sojowy, troszkę oliwy). Odstawiamy na parę godzin, najlepiej na noc.
Marchewkę trzeba na drobnych oczkach. Cebulę kroimy w plastry.
Następnie wylewamy śmietanę do naczynia żaroodpornego, układamy cebulę, mięso, przykrywamy marchewką i posypujemy pestkami słonecznika.
Pieczemy w 190-200 stopniach ok 50 minut
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 7.0/ 10 (1 vote cast)
Indyk duszony w śmietanie z marchewką, 7.0 out of 10 based on 1 rating
Podobne wpisy
Jem zdrowo: Pełnoziarniste tagiatelle z sosem brokułowym
Jarzynowy krem z groszkiem ptysiowym
Pierogi ze szpinakiem i marchewką
Sałatka z pieczonym indykiem i papryką
Filet z indyka faszerowany kaszą jaglaną i morelami
Źródło:http://coolinarnie.pl/2014/04/12922/indyk-duszony-w-smietanie-z-marchewka