ßßß
Składniki:1 łyżka oliwy1 cebula, posiekana1/2 - 1 łyżeczki chilli400 g pomidorów z ziołami z puszki200 g mieszanych warzyw z mrożonki (dałam tylko groszek)215 g fasolki red kindey z puszki, osączonej5 placków tortilli150 g sera cheddar, utartegosól, pieprzsałata, śmietana do podaniaWykonanie:Nagrzać piekarnik do 180 stopni.Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulkę aż się zezłoci. Dodać chilli i pomidory, smażyć 5 minut, aż sos lekko zgęstnieje. Dodać mrożone warzywa i podgrzewać przez kolejne 4 minuty. Dodać fasolkę, podgrzać i doprawić do smaku.Placek tortilli położyć na żaroodpornym talerzu (ja użyłam blachy do tarty), posmarować częścią sosu i posypać serem. Wykładać kolejna placeki tortilli, sos i ser. Na koniec na ostatnim placek dać tylko ser. Włożyć do piekarnika i zapiekać przez 10 minut, aż ser się stopi. Pokroić na kawałki i podawać z sałatą i śmietaną.
/wydrukuj przepis/