Wykonanie

Bardzo smaczna i sycąca zupa, która jest wariacją na temat zupy porowej Ani. Myślę, że warto spróbować i tej wersji.Składniki2 duże
pory4 średnie
ziemniaki1
marchewka1
pietruszka300g
mięsa mielonego1
listek laurowysól,
pieprz4 ziarenka
ziela angielskiego1 łyżka
bazylii1 łyżka
masławegetaśmietana 18%groszek ptysiowy lub dowolne prażone pestkiSposób przygotowaniaKrok 1
Ziemniaki obrać, pokroić na drobne kawałki i wrzucić do garnka z 1,5 litra
wody. Gotować razem z
listkiem laurowym i
zielem angielskim.Krok 2
Marchew i
pietruszkę obrać, pokroić na krążki.
Pory umyć, pokroić na krążki, podsmażyć na patelni aż będą miękkie razem z
marchewką i
pietruszką.Krok 3Z
wody wyłowić
ziele angielskie i
liść laurowy, wrzucić
pory. Zblendować na gładką masę.Krok 4
Mięso posolić i popieprzyć, wrzucić na patelnię po porach i podsmażyć. Jak będzie miękkie przełożyć do zblendowanej zupy.Krok 5Przyprawić zupę do smaku. Po nałożeniu na talerz zrobić kleks ze
śmietany i posypać
groszkiem ptysiowym lub pestkami.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (5 votes cast)Zupa krem z
pora z
mięsem mielonym, 10.0 out of 10 based on 5 ratingsPodobne wpisyKrem
pomidorowo-
selerowyZłocista zupa kukurydzianaZapiekanka makaronowa z
mięsem mielonymCannelloni w pomidorachHamburgery