ßßß
Bardzo smaczna i sycąca zupa, która jest wariacją na temat zupy porowej Ani. Myślę, że warto spróbować i tej wersji.Składniki2 duże pory4 średnie ziemniaki1 marchewka1 pietruszka300g mięsa mielonego1 listek laurowysól, pieprz4 ziarenka ziela angielskiego1 łyżka bazylii1 łyżka masławegetaśmietana 18%groszek ptysiowy lub dowolne prażone pestkiSposób przygotowaniaKrok 1Ziemniaki obrać, pokroić na drobne kawałki i wrzucić do garnka z 1,5 litra wody. Gotować razem z listkiem laurowym i zielem angielskim.Krok 2Marchew i pietruszkę obrać, pokroić na krążki. Pory umyć, pokroić na krążki, podsmażyć na patelni aż będą miękkie razem z marchewką i pietruszką.Krok 3Z wody wyłowić ziele angielskie i liść laurowy, wrzucić pory. Zblendować na gładką masę.Krok 4Mięso posolić i popieprzyć, wrzucić na patelnię po porach i podsmażyć. Jak będzie miękkie przełożyć do zblendowanej zupy.Krok 5Przyprawić zupę do smaku. Po nałożeniu na talerz zrobić kleks ze śmietany i posypać groszkiem ptysiowym lub pestkami.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (5 votes cast)Zupa krem z pora z mięsem mielonym, 10.0 out of 10 based on 5 ratingsPodobne wpisyKrem pomidorowo-selerowyZłocista zupa kukurydzianaZapiekanka makaronowa z mięsem mielonymCannelloni w pomidorachHamburgery