Wykonanie
Bardzo smaczna
sałatka, którą najlepiej robić w dużych ilościach w sezonie, ale jej składniki pozwalają równie dobrze przyrządzić ją o każdej
porze roku. Sprawdza się świetnie w awaryjnych sytuacjach, kiedy w drzwiach stają goście a my mamy światło w lodówce. Wyciągamy słoiczek, dodajemy
majonez i rewelacyjne danie gotowe. Polecam gorąco!Składniki1 garść
soliwarzywa1
cukinia1kg
ogórków (najlepiej gruntowych)3
cebule4
papryki1kg
marchwi (ugotowanej)zalewa3 szkl
wody1 szkl
cukru0,5 szkl
octuSposób przygotowaniaKrok 1
Marchew ugotować. Wszystkie warzywa pokroić w kosteczkę. Zasypać garścią
soli. Odstawić na 2 godziny i zlać
wodę.Krok 2Przygotować zalewę.Krok 3Osączone warzywa nałożyć do słoików. Zalać gorącą zalewą. Gotować w słoikach jeszcze 5 minut.Krok 4UWAGA! Przed podaniem sałatki należy warzywa odsączyć z zalewy i wymieszać z
majonezem. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisy
Sałatka z Mazur
Sałatka od mamy
Ogórki w miodzie i musztardzie francuskiej
Sałatka z
makaronem,
ogórkiem i
boczkiemSałatka z
tuńczykiem