ßßß
Bardzo smaczna sałatka, którą najlepiej robić w dużych ilościach w sezonie, ale jej składniki pozwalają równie dobrze przyrządzić ją o każdej porze roku. Sprawdza się świetnie w awaryjnych sytuacjach, kiedy w drzwiach stają goście a my mamy światło w lodówce. Wyciągamy słoiczek, dodajemy majonez i rewelacyjne danie gotowe. Polecam gorąco!Składniki1 garść soliwarzywa1 cukinia1kg ogórków (najlepiej gruntowych)3 cebule4 papryki1kg marchwi (ugotowanej)zalewa3 szkl wody1 szkl cukru0,5 szkl octuSposób przygotowaniaKrok 1Marchew ugotować. Wszystkie warzywa pokroić w kosteczkę. Zasypać garścią soli. Odstawić na 2 godziny i zlać wodę.Krok 2Przygotować zalewę.Krok 3Osączone warzywa nałożyć do słoików. Zalać gorącą zalewą. Gotować w słoikach jeszcze 5 minut.Krok 4UWAGA! Przed podaniem sałatki należy warzywa odsączyć z zalewy i wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisySałatka z MazurSałatka od mamyOgórki w miodzie i musztardzie francuskiejSałatka z makaronem, ogórkiem i boczkiemSałatka z tuńczykiem