ßßß
Ciekawy pomysł na wykorzystanie ryżu. Placki są bardzo delikatne i szybko znikają ze stołu. Można podawać je z dipem czosnkowym, bądź jako dodatek do mięsa. Maluchy również się nimi zajadają:)Składniki1 opakowanie ryżu0,5 szklanki startego na grubych oczkach sera żółtego1 duże jajamąka pszennamleko1 łyżeczka mąki ziemniaczanejszczypior1 ząbek czosnkusól, pieprz, oreganoSposób przygotowaniaKrok 1Ryż gotujemy. Ostudzony mieszamy z jajkiem, startym serem żółtym mąką pszenną i ziemniaczaną, mlekiem. Dodajemy pokrojony szczypior, czosnek wyciśnięty przez praskę oraz przyprawy. Smażymy na złoty kolor (proporcje na wyczucie, tak aby swobodnie nakładały się łyżką na patelnię)VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (4 votes cast)Ryżowe placuszki, 10.0 out of 10 based on 4 ratingsPodobne wpisySłodko-zaskakująca sałatka ryżowa z curryZupa mleczna z ryżem i bananemJajka z szynkąRyż na mleku z żurawiną i czekoladąRyż z prażonym bananem