Wykonanie
Składniki:1 chlebek typu włoskiegopęczek
szczypiorku3 plasterki
szynki15 dag
sera zółtego w kostce
oliwasólpieprzjajkoCałą powierzchnię
chlebka nacinami w kratę
ostrym nożem. Uważamy by nie przeciąć przy tym
spodu chleba.
Szynkę kroimy w drobną kostkę.
Żółty ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Szczypiorek drobno siekamy.Wszystkie składniki umieszczamy we wcześniej zrobionych nacięciach. Odrobinę
sera zostawiamy na póżniej. Doprawiamy
solą i
pieprzem.Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Chlebek umieszczamy na blasze na papierze do pieczenia.Przed włożeniem do piekarnika
chceb skrapiamy
oliwą, tak by wsiąknęła również do środka. Roztrzepujemy jedno
jajko, doprawiamy
solą i
pieprzem i wlewamy w nacięcia na
chlebie. Wierzch posypujemy resztą
sera .Tak przygotowany umieszczamy w nagrzanym piekarniku na 10-15 min, w zależności od wielkości
chleba i ilości umieszczonych w nim składników.
Smacznego ;)