ßßß
Przepis podpatrzony w gazetce kulinarnej. Ważne jest, aby odpowiednio długo piec. Ciekawe połączenie smaków, mięso idealnie komponuje się z pieczonymi ziemniakami.Składniki1kg schabu10 dag miękkiego masła (w temperaturze pokojowej)1 łyżeczka świeżej kolendry1 łyżeczka oregano1 łyżeczka świeżej bazylii2 ząbki czosnkusól, pieprz, papryka słodkaSposób przygotowaniaKrok 1Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką, polewamy oliwą, nacieramy i odkładamy na noc do lodówki. Miękkie masło mieszamy z posiekanymi ziołami i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Zamarynowane mięso nacinamy (nie do końca) i pomiędzy smarujemy masłem. Ściskamy, żeby był jeden zwarty kawałek owijamy folią aluminiową i pieczemy w naczyniu żaroodpornym (podlewamy 1 szklanką wody) ok. 2 godzin w 180 stopniach.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (3 votes cast)Schab z ziołowo- czosnkowym masłem, 10.0 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyKociołekSchab pieczony z żurawiną i musztardą francuskąSchab z suszonymi pomidorami, kaparami i camembertemRolada włoska z oliwkami, bazylią i mozzarelląŻeberka w sosie sojowym z miodem i czosnkiem