ßßß
Zdecydowany smak potrawy przypadnie Wam do gustu. Rolada jest dobra na zimno, do kanapek. Polecam na co dzień i od święta.Rolada schabowa włoskaSkładniki1kg schabu bez kości (w jednym kawałku)0,5 kostki sera żółtego twardego1 kulka mozarelliświeża bazylia (do kupienia w lidlu)czarne oliwki (bez pestek)sólpieprzvegetaodrobina ketchupu (lub suszonych pomidorów)oregano2 ząbki czosnkuSposób przygotowaniaKrok 1Rozciąć schab tak, aby powstał jeden duży płat mięsa. Mi wyszedł tak długi, że rozcięłam go później na dwa mniejsze. Potłuc mięso, aby było mniej więcej jednakowej grubości.Krok 2
Posolić, przyprawić mięso, polać ketchupem. Zetrzeć ser żółty oraz mozarellę, obsypać płaty mięsa. Równomiernie nakładać oliwki, bazylię. Lekko przyprawić nadzienie.Krok 3Zawinąć każdy płat mięsa w roladę, Obwiązać sznurkiem aby się nie rozpadało i farsz nie wypłynął.Owinąć rolady folią aluminiową. Matową stroną do zewnątrz.Krok 4Piec do miękkości. Około 1-1 , 5 godz. Na koniec zdjąć folię. Przed podaniem pokroić w plastry.Krok 5
Danie jest pyszne, również na zimno, do kanapek.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.2/ 10 (6 votes cast)Rolada włoska z oliwkami, bazylią i mozzarellą, 9.2 out of 10 based on 6 ratingsPodobne wpisyPizza z krewetkami i oliwkamiSchab z suszonymi pomidorami, kaparami i camembertemSałata ogórkowo – paprykowaSchab z ziołowo- czosnkowym masłemRulony z szynką