ßßß
Szybka zapiekanka idealna na dni, kiedy nie mamy czasu myśleć co na obiad:) Wyrazistego smaku nadaje ser pleśniowy.Składniki2 opakowania ryżu białego1 opakowanie brokuła1 opakowanie sera gorgonzola1 opakowanie sera mozzarela (najlepiej tarkowany)1 średnia cukinia1 pierś z kurczaka2 średnie czerwone cebule3 jaja1 opakowanie śmietany 18%ulubione ziołapieprz, sól do smakuSposób przygotowaniaKrok 1Ryż gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu, brokuła gotujemy ok. 10 minut. Cebulkę siekamy, cukinię kroimy w krążki i smażymy do zeszklenia cebulki. Pierś z kurczaka przyprawiamy. W naczyniu żaroodpornym układamy ryż, następnie brokuła, pierś z kurczaka i warzywa. Jajka mieszamy ze śmietaną, przyprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Zalewamy zapiekankę. Na wierzch posypujemy rozkruszony ser gorgonzola i mozzarellę. Pieczemy w 180 st. około 50 minut.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.7/ 10 (3 votes cast)Zapiekanka z serem gorgonzola, 9.7 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyBrokułowa z boczkiemKrem z ryżu z porzeczkamiKrem brokułowy z serem gorgonzolaZapiekanka ziemniaczana ze szpinakiemPierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką