ßßß

Przygotowanie:Boczek pokroić w cieniutkie plastry.Na blaszce do pieczenia rozłożyć papier , kłaść plastry cukinii oraz boczku.Piec w 180 st ok 25 min.Upieczoną cukinię przełożyć do garnka dodać szpinak. zalać wodą ok. 1,5l. Gotować razem ok 25 min.Doprawić czosnkiem granulowanym , solą i pieprzem. W tym czasie ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu ze szczyptą soli.Gotową zupę zdjąć z ognia , zmiksować blenderem na gładki krem. ( spróbować ew. doprawić) Do talerza wkładać 1/2 saszetki ryżu , zalać zupą .Podawać z upieczonym boczkiem .SmacznegoPost navigation← Idealnyny deser w upalne dni.Polecam :)Syta i przepyszna bomba witaminowa .Dowód na to że obiad bez mięsa może być także idealny.Najlepiej smakuje podana z pikantnym chłodnikiem :) →