Wykonanie
25 kwietnia 2014Składniki:200 g mrożonych liści
szpinaku ( można użyć świeżych)2 dość duże
cukinie200 g drobnego
ryżu białego ( 2 saszetki . Po ok. 50 g na osobę)200 g
boczku wędzonego w kawałku1 łyżka
czosnku granulowanego1 łyżeczka
soli i
pieprzupapier do pieczenia
Przygotowanie:
Boczek pokroić w cieniutkie plastry.Na blaszce do pieczenia rozłożyć papier , kłaść plastry
cukinii oraz
boczku.Piec w 180 st ok 25 min.Upieczoną
cukinię przełożyć do garnka dodać
szpinak. zalać
wodą ok. 1,5l. Gotować razem ok 25 min.Doprawić
czosnkiem granulowanym ,
solą i
pieprzem. W tym czasie
ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu ze szczyptą
soli.Gotową zupę zdjąć z ognia , zmiksować blenderem na gładki krem. ( spróbować ew. doprawić) Do talerza wkładać 1/2 saszetki
ryżu , zalać zupą .Podawać z upieczonym
boczkiem .SmacznegoPost navigation← Idealnyny deser w upalne dni.Polecam :)Syta i przepyszna bomba witaminowa .Dowód na to że obiad bez
mięsa może być także idealny.Najlepiej smakuje podana z pikantnym chłodnikiem :) →