ßßß
Jeśli nie wiesz co zrobić z mięsa i warzyw, które pozostały po pysznym rosołku, mam dla Ciebie smaczną inspirację.Składniki4 szkl mąki1 łyżeczka soli1 łyżeczka bazylii3 jajka3 łyżki olejuzaczyn1 szkl mleka0,5 kostki drożdży1 łyżka cukru1 łyżka mąkifarsz3 całe udka (z rosołu)marchewka (z rosołu)cebulka (z rosołu)1 łyżka oleju (do podsmażenia farszu)sólpieprzprzyprawa gyrosvegetaSposób przygotowaniaKrok 1Podgrzać mleko, rozrobić w nim drożdże, dodać cukier i mąkę. Odstawić zaczyn do wyrośnięcia.Krok 2Pozostałe składniki wymieszać, dodać zaczyn i zagnieść ciasto. Odstawić do wyrośnięcia.Krok 3
Ciasto podzielić np na 4 porcje. Rozwałkować. Pokroić paski, nałożyć na środek farsz, zawinąć rulon. Pokroić na kawałki.Krok 4Piec około 0 , 5 godz do zarumienienia ciasta.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 7.5/ 10 (2 votes cast)Paszteciki z mięsem i warzywami z rosołu, 7.5 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisyPizza z kurczakiem i kiszonym ogórkiemUdka faszerowane śliwkąPotrawka z kurczaka z cukiniąPotrawka z kurczakaTortilla z kurczakiem