Wykonanie

Jeśli nie wiesz co zrobić z
mięsa i warzyw, które pozostały po pysznym rosołku, mam dla Ciebie smaczną inspirację.Składniki4 szkl
mąki1 łyżeczka
soli1 łyżeczka
bazylii3
jajka3 łyżki
olejuzaczyn1 szkl
mleka0,5 kostki
drożdży1 łyżka
cukru1 łyżka
mąkifarsz3 całe udka (z rosołu)
marchewka (z rosołu)
cebulka (z rosołu)1 łyżka
oleju (do podsmażenia farszu)
sólpieprzprzyprawa gyrosvegetaSposób przygotowaniaKrok 1Podgrzać
mleko, rozrobić w nim
drożdże, dodać
cukier i
mąkę. Odstawić zaczyn do wyrośnięcia.Krok 2Pozostałe składniki wymieszać, dodać zaczyn i zagnieść ciasto. Odstawić do wyrośnięcia.Krok 3

Ciasto podzielić np na 4 porcje. Rozwałkować. Pokroić paski, nałożyć na środek farsz, zawinąć rulon. Pokroić na kawałki.Krok 4Piec około 0 , 5 godz do zarumienienia ciasta.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 7.5/ 10 (2 votes cast)Paszteciki z
mięsem i warzywami z rosołu, 7.5 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisyPizza z
kurczakiem i
kiszonym ogórkiemUdka faszerowane
śliwkąPotrawka z
kurczaka z
cukiniąPotrawka z
kurczakaTortilla z
kurczakiem