Wykonanie
Miękkie, puszyste i dietetyczne placuszki. Często je piekę i zjadam z różnymi dodatkami jak pasty, sałatki lub warzywka. Dzisiaj przygotowałam do placuszków
otrębowych dietetyczną
sałatkę z pysznym
tuńczykiem firmy graal.pl . Dla tych co dbają o linię i liczą kalorie ten przepis będzie idealny. Polecam.

SKŁADNIKI : na placki9 łyżek
otrąb pomieszanych pszenno- owsianych2
jajka1 łyżka
mąki kukurydzianej1 łyżka
skrobi kukurydzianej1/2 szklanki
kefiru1/3 szklanki
wodyodrobina
proszku do pieczenia aby spulchnić plackiWszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy aż masa dobrze się połączy, odkładamy na 5 minut aby
otręby trochę napęczniały. Ciasto powinno
mieć konsystencje kleiku lub papki, jak będzie zbyt gęste to dolewamy odrobinę
wody. Placki smażymy na suchej, teflonowej patelni, na małym ogniu. Po 3-4 minuty z każdej strony.
SAŁATKA Z
TUŃCZYKA:1 puszka
tuńczyka w sosie własnym Graal2
ogórki małosolne3-4
rzodkiewki3
jajka ugotowane na twardo1/2 pęczka
szczypiorku, pokrojonego
sól,
pieprz do smaku2 łyżki gęstego
jogurtuDo miski przekładamy odcedzonego
tuńczyka, dodajemy pokrojone w drobna kostkę
ogórki,
rzodkiewkę i
jajka. Wsypujemy
szczypiorek, dodajemy
przyprawy i
jogurt, mieszamy.
Sałatkę nakładamy do małych salaterek, podajemy z plackami. Smacznego.