ßßß

Składniki:Biszkopt:6 jajek2/3 szklanki cukru1/2 szklanki mąki pszennej1/2 szklanki mąki ziemniaczanej2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa serowa:1/2 kg drobno zmielonego sera białego (u mnie wiaderkowe)3-4 łyżki cukru1/2 litra śmietany 30%1 opakowanie śmietany śnieżki2 galaretki cytrynowe1-2 łyżki cukru pudruKokos:100 g wiórków kokosowych2 płaskie łyżki cukru kryształu5 dag masłaDodatkowo:1 słoik dżemu jasnego (np. morelowego lub brzoskwiniowego)Sposób wykonania:1. Zrobić biszkopt: białka ubić, stopniowo dodać cukier i żółtka. Na końcu delikatnie wmieszać mąki i proszek do pieczenia. Wyłożyć na blaszkę (36x24cm). Piec 30-40 minut w 180 st.C. Po wystudzeniu przekroić na 2 blaty.2. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku. Ser utrzeć z cukrem kryształem, dodać połowę tężącej galaretki. Śmietanę ubić ze śnieżką, dodać cukier puder i na końcu pozostałą tężącą galaretkę. Ubitą pianę połączyć delikatnie z serem.3. Kokos: Wszystkie składniki rozgrzać na patelni, zrumienić.4. Przełożenie ciasta (od dołu):biszkopt3/4 masy serowejbiszkoptpozostała masa serowajasny dżemkokos5. Ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce.Smacznego!!!