Cudowny smakołyk za którym przepadają moje dzieci to przepyszne ciasto rafaello na biszkopcie z białą czekoladą posypane wiórkami kokosowymi czyli niezwykły deser dla każdego łasucha, który zachwyci niejedno podniebienie.składniki na tortownicę 20 cmmasa2 tabliczki białej czekolady ( po 150g )1/2 litra śmietany 30%2 opakowania śmietany śnieżki250 g wiórków kokosowychbiszkopt4 jajka1/2 szklanki cukru1 szklanka mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczeniaprzepisBiałka ubijamy na sztywną pianę pod koniec ubijania wsypujemy cukier, żółtka a następnie mąkę i proszek do pieczenia. Biszkopt pieczemy około 35 minut w piekarniku nagrzanym do temp 180 st C.Wystudzony biszkopt przekrawamy na pół .Do garnka wlewamy śmietanę 30% dodajemy połamaną czekoladę i całość rozpuszczamy na małym ogniu cały czas mieszając. Po rozpuszczeniu odstawiamy z ognia i wystudzamy.Do wystudzonej masy wsypujemy śmietanę śnieżkę i całość dokładnie miksujemy około 10 minut, następnie dodajmy około 200 g wiórków kokosowych i wszystko mieszamy.Na dolną część biszkopta nakładamy 3/4 części masy i dokładnie ją rozprowadzamy, masę przykrywamy wierzchnią częścią biszkopta.Na wierzch ciasta nakładamy pozostałą masę i posypujemy wiórkami kokosowymi .Ciasto wstawiamy na 2 godziny do lodówki .