Wykonanie
Ostatnio bardzo cenię swój czas i stawiam na szybkie dania i ciasta. Dziś pyszne ciasto
jogurtowe, które nie wymaga wielkiego nakładu pracy. Wszystko miksujemy, na wierzch rzucamy dowolne
owoce, posypujemy kruszonką i pieczemy :) Prawda, że łatwizna?


Składniki (blaszka 24x35 cm):Ciasto:2,5 szklanki
mąki1 szklanka
cukru1/2 szklanki
oleju1 szklanka
jogurtu naturalnego3
jajka2 łyżeczki
proszku do pieczeniacukier waniliowyDodatki:300-400 g
rabarbaru1
jabłkogarść
jagód (u mnie mrożone
borówki)Kruszonka:4 duże łyżki
mąki2 łyżki
cukru waniliowego2 łyżki
masłaSposób wykonania:1. Składniki na ciasto umieszczamy w misce i wszystko miksujemy (tak po prostu)2. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem, na wierzch układamy pokrojony
rabarbar,
jabłka i posypujemy
jagodami.3. Składniki kruszonki mieszamy, posypujemy ciasto.4. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieczemy ok 40 minut.Smacznego!!!

Źródło: Mój słodki świat