Ciasto: 1 szklanka maślanki1 szklanka cukru1/2 szklanki oleju2,5 szklanki mąki2 jajka1 opakowanie cukru waniliowego3 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 kg jagódKruszonka: 3/4 szklanki mąki3/4 szklanki cukru1/2 kostki masłaCiasto : Łączymy jajka z cukrem by powstała jednolita i puszysta masa. Dodajemy produkty mokre czyli maślankę i olej. wszystko razem nadal miksujemy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Mieszamy delikatnie na najmniejszych obrotach miksera. Ciasto wylewamy na blaszkę o wymiarach 20x35. Ciasto posypujemy owocami.Kruszonka: Miękkie masło ucieramy z cukrem. Podsypujemy mąką i ucieramy tak by powstały grudki . Następnie kruszonką posypujemy po owocach.Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 -60minnut. Smacznego. Ania Qulinarna