Wykonanie
Zapraszam Was dziś na świetne kruche ciasto z
serem i
owocami. Zrobiłam go według przepisu Aniki. Jest bardzo szybkie do przygotowania. Wszystkim bardzo posmakowało. Można nazwać je sezonowym, bo każde
owoce będą tu pasować :)

Składniki:Ciasto kruche:350 g
mąki pszennej3
żółtka1/2 kostki
masła1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 szklanki
cukru pudru2 łyżki kwaśnej
śmietanyszczypta
soli1/2 opakowania
cukru waniliowegoSer:500 g
sera białego gotowego do serników3
jajka1/3 szklanki
cukru1 łyżka
cukru waniliowegoolejek waniliowyDodatki:1 duża łodyga
rabarbaru1 szklanka
truskawekKruszonka:1 łyżka
masła1 łyżka
cukru2 łyżki
mąkiSposób przygotowania:1. Zagniatamy ciasto kruche. Wykładamy nim tortownicę (26cm) podwijając brzegi do góry.2. Składniki na masę
serową mieszamy na gładko - można to zrobić łyżką. Wykładamy na kruche ciasto.3.
Truskawki i obrany i pokrojony
rabarbar wykładamy na
ser.4. Składniki kruszonki łączymy i posypujemy ciasto.5. Całość pieczemy w 180 st. C przez ok. 1 godzinę. Jeśli kruszonka szybko się rumieni, należy ciasto przykryć folią aluminiową. U mnie nie było takiej potrzeby.Smacznego!!!Źródło: Domowa kuchnia Aniki