ßßß
Skł adniki:2 sery c amembertbułk a t art aj ajkoolej do sm ażeni afrytki mrożoneolej rzep akowyroszponk apomidorogórekoliw acytryn asól i pieprzczosnek1 łyżk a j ogurtu n atur alnego3 łyżki m ajonezuduży z ą bek czosnkusól i pieprzWykon anie :W arzyw a do s ał atki myjemy, kroimy i miesz amy z roszponk ą . Osobno miesz amy łyżkę oliwy, sok z cytryny, m ały z ą bek czosnku, wlew amy do s ał atki i dopr awi amy sol ą i pieprzem do sm aku. C ałość delik atnie miesz amy.Ser p anierujemy j ak kotlet a czyli w j ajku i bułce t artej. Sm ażymy n a głębokim tłuszczu z obu stron. (n ajlepiej aby tłuszcz z akryw ał połowę ser a)Jogurt miesz amy z m ajonezem, dod ajemy przeciśnięty przez pr askę czosnek i dopr awi amy do sm aku.Frytki sm ażymy n a rozgrz anym oleju w frytkownicy, ewentu alnie w g arnku/piek arniku lub n a p atelni.Sm acznego :)