Imbirowy staw.przepis na dwie porcje200 gram piersi z kurczaka3 ugotowane marchewki2 łyżki śmietany kremówkipół awokado2 ząbki wyciśniętego czosnku1 łyżka startego imbiru4 łyżki startego na drobnych oczkach parmezanu1 łyżeczka chili w płatkach1 łyżeczka suszonego oreganosól i pieprz do smaku2 łyżki oliwykilka kropel barwnika spożywczego zielonegoDODATKOWOkiełkisałaty - tutaj dowolny wybórzielona część pora5 malin -mogą być mrożone1 korzeń pietruszki1 cebula1 łyżka oliwyPiersi z kurczaka marynujemy w oliwie , chili , oregano oraz soli kilka godzin . Grillujemy około 3 minut z każdej strony przed samym podaniem następnie odstawiamy na talerz i przykrywamy folią aluminiową na 3 minuty by odpoczęły .MUS Z MARCHEWKIUgotowane marchewki blendujemy na koniec dodając śmietanę kremówkę oraz imbir i sól . Podgrzewamy mus i podajemy układając na nim mięso .MUS Z AWOKADOAwokado blendujemy dodając do niego kilka kropel barwnika spożywczego , czosnek oraz sól i pieprz .CHIPS Z PARMEZANUNa jeden chips wysypujemy dwie łyżki parmezanu na rozgrzaną suchą patelnie w kształcie koła i czekamy aż się zacznie rozpuszczać , gdy się rozpuści i zacznie leciutko brązowieć od spodu to zrobić malutką dziurkę łyżeczką i zdjąć patelnie z palnika i zostawić na jedną minutę następnie delikatnie podważać łopatką drewnianą by zdjąć chips i odłożyć go by przestygł.MUS Z MALINMaliny blendujemy i rysujemy na talerzu np cieniutkim patyczkiem dekoracyjne mazy.CEBULACebulę obieramy i kroimy podłużnie na pół , rozdzielamy cebulę na pojedyncze liście, smarujemy oliwą i grillujemy aż uzyskamy odpowiadający nam kolor . Układamy na mus z awokado.KORZEŃ PIETRUSZKIPietruszkę obieramy i wycinamy wzdłuż obieraczką cienkie paski , smarujemy je oliwą i grillujemy na lekko brązowy kolor aż zmiękną - trzeba uważać by nie za długo grillować by nie wyschła by można było zwinąć ja w rulon.PORKroimy wzdłuż w bardzo cieniutkie paseczki i dekorujemy potrawę.KIEŁKIOdcinamy kilka kiełków nożyczkami i dekorujemy.Smacznego :)