ßßß Cookit - przepis na Ciasto marchewkowe z bakaliami i kremem budyniowym

Ciasto marchewkowe z bakaliami i kremem budyniowym

nazwa

Wykonanie

Przepis na podstawowe ciasto znalazłam u Dorotki, dodałam bakalie i przełożyłam budyniem. Wyszło doskonale!
3 szklanki mąki pszennej
szklanka cukru
2 ubite szklanki marchwi startej na tarce o średnich oczkach
szklanka oleju
4 jajka
2 łyżki kakao
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
szklanka grubo posiekanych orzechów włoskich
szklanka rodzynek
1/2 szklanki wiórków kokosowych
budyń o smaku karmelowym
400 ml mleka
1/2 szklanki cukru
100 g masła
Ubić pianę z białek. Dalej ubijając, stopniowo dodawać cukier i po jednym żółtku. Następnie olej, marchew i mąkę wymieszaną z resztą składników. Przełożyć ciasto na blachę o wymiarach 20 x 35 cm, wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec około 30 min. w temperaturze 180 stopni.
Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu (w 400 ml mleka). Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie, dalej ucierając, dodawać po łyżce przestudzonego budyniu.
Ciasto przekroić na pół, przełożyć masą budyniową i odstawić na min. godzinę do lodówki.
Smacznego!
Źródło:http://czympachnieuzakow.blox.pl/2010/05/Ciasto-marchewkowe-z-bakaliami-i-kremem-budyniowym.html