Przepis na podstawowe ciasto znalazłam u Dorotki, dodałam bakalie i przełożyłam budyniem. Wyszło doskonale!3 szklanki mąki pszennejszklanka cukru2 ubite szklanki marchwi startej na tarce o średnich oczkachszklanka oleju4 jajka2 łyżki kakaołyżeczka proszku do pieczeniałyżeczka cynamonu1/2 łyżeczki sody oczyszczonejszklanka grubo posiekanych orzechów włoskichszklanka rodzynek1/2 szklanki wiórków kokosowychbudyń o smaku karmelowym400 ml mleka1/2 szklanki cukru100 g masłaUbić pianę z białek. Dalej ubijając, stopniowo dodawać cukier i po jednym żółtku. Następnie olej, marchew i mąkę wymieszaną z resztą składników. Przełożyć ciasto na blachę o wymiarach 20 x 35 cm, wyłożoną papierem do pieczenia.Piec około 30 min. w temperaturze 180 stopni.Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu (w 400 ml mleka). Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie, dalej ucierając, dodawać po łyżce przestudzonego budyniu.Ciasto przekroić na pół, przełożyć masą budyniową i odstawić na min. godzinę do lodówki.Smacznego!