Wykonanie

Doskonała przekąska nie tylko na upalne dni. Zachwycą się niąmiłośnicy
pleśniowych serów i nietypowych połączeń
smakowych.Proporcje dla czterech osób:240 g
pleśniowego sera z koziego
mleka (4 krążki po 60g każdy),szklanka
borówek amerykańskich,24 pędy marynowanego
imbiru,kilka gałązek karbowanej
pietruszki,4 łyżki kandyzowanego
imbiru,4 łyżki
oliwy.
Borówki opłukałam pod bieżącą
wodą.
Ser wyjęłam z lodówki godzinę przed planowanym posiłkiem.
Ostrym nożemodcięłam górną część pleśniowej powłoczki. Aksamitne, miękkie wnętrze
seranaszpikowałam
jagodami. Wieżyczki ułożyłam na półmiskach wraz z
imbirem kandyzowanym i marynowanym* oraz
borówkami.
Skropiłam oliwą.Podałam z pumperniklem i lampką białego,
wytrawnego wina.Bardzo smacznie polecam :)* Pędy marynowanego
imbiru są sztucznie barwione. W związku z tym jadalna jestwyłącznie biała część.