Wykonanie

Dla smakoszy
serów pleśniowych proste i smaczne danie
makaronowe.
Ser gorgonzola,
orzechy włoskie i
makaron to trzy składniki, z których możemy przygotować szybkiei ciekawe
smakowo danie.Ci, którzy nie przepadają za niebieską pleśnią mogą przygotować sos z innego, ulubionego
serka,który ma kremową konsystencję i łatwo się topi.


Składniki/dla 4 osób/320-400 g
makaronu farfalle150 g gorgonzoli/ dolce/2 łyżki
oliwy z oliwek3-4 łyżki
mlekaok.10 połówek
orzechów włoskichzielona
pietruszkaWykonanie:
Ser rozdrobnić i włożyć na rozgrzaną patelnię, dodać
mleko. Podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia się gorgonzoli i powstania kremowego sosu. Dodać pokruszone
orzechy i lekko podgrzewać ok 2-3 min.Ugotowany w międzyczasie
makaron odcedzić i połączyć kremem serowym/na patelni/,delikatnie wymieszać i podawać z dodatkiem zielonej
pietruszki.