ßßß
Jesienne zauroczenie skąpane w promieniach popołudniowegosłońca. Delikatna nutka wanilii w duecie z dominującym kokosem.Całość zamknięta w chrupiącej,rumianej powłoczce. Rozkosz.Smaczniej chyba się nie da.Racuszki zachwycą każdego,kto lubi kokos i łakocie.2,5 szklanki mąki, 3 jajka,szklanka mleka, pół szklankiwody, opakowanie cukruwaniliowego, szczypta soli,łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki oleju, 200 g kokosowych wiórków.Jaja ubiłam trzepaczką. Dodawałam po kolei wszystkie składnikicały czas ubijając. Na końcu wsypałam przesianą mąkę i wiórki kokosowe.Dokładnie wymieszałam, odstawiłam na pół godziny by ciasto odpoczęło.Racuszki smażyłam na niewielkiej ilości mocno rozgrzanego oleju.Ułożyłam na półmisku, posypałam wiórkami, przybrałam listkami melisy.Oddzielnie podałam płynny miód dla chętnych.Bardzo smacznie polecam :)