Wykonanie
Wspominałam wielokrotnie,że nie przepadam za daniami na słodko. Te
czekoladowenaleśniki zjadłam z ogromnymapetytem, skusiłam się nawet na dokładkę :)Ubiłam pianę z dwóch
białek.Dodałam dwa
żółtka, łyżkę
cukruwaniliowego, półtorej szklankitłustego
mleka, łyżkę
oleju,szklankę przesianej
mąki i dwie łyżki słodkiego
kakao.Za pomocą miksera połączyłamwszystkie składniki. Ciasto odstawiłam na pół godziny, by odpoczęło.Usmażyłam cienkie naleśniki. Każdy posmarowałam
serkiem mascarpone,następnie kremem
orzechowym, na koniec posypałam
płatkami migdałów.Zwinęłam w rulon, przekroiłam ukośnie na pół.Talerze ozdobiłam
sosem karmelowym, ułożyłam porcje naleśników,polałam stopioną w kąpieli
wodnej gorzką czekoladą.Przybrałam śniegowymi gwiazdkami cukrowymi,
rodzynkami z zalewy rumowej i listkami
melisy.Bardzo smacznie polecam :)