Wykonanie
Biszkopt:5
jajek3/4 szklanki
mąki6 łyżek
cukru45 ml
oleju80 ml
wody4 łyżki
kakaoMasa kokosowa:200 g
kokosykostka
masła w temp. pokojowejszklanka
mleka3/4 szklanki
cukruBiałka oddzielić od
żółtek.
Żółtka ubijamy z 3 łyżkami
cukru.Dodajemy
mąkę,
wodę,
olej-miksujemy do połączenia składników.
Białka ubić z
cukrem na sztywną pianę.Połączyć obie masy przy pomocy drewnianej łyżki.Blachę od piekarnika smarujemy tłuszczem i kładziemy papier do pieczenia.6 łyżek ciasta przekładamy do worka,zawiązujemy i odcinamy róg.Robimy na blasze dowolny wzór. Pieczemy 3 minuty w 180 stopniach.W tym czasie do pozostałego ciasta dodajemy
kakao i mieszamy.Wyciągamy blachę z pieca i delikatnie rozprowadzamy ciemne ciasto.Pieczemy w 180 stopniach 12-15 minut.Po wyciągnięciu ciasta z pieca oklejamy papier i rolujemy ciasto w czystą ściereczką lub pergamin wzorem do góry.Ciasto musi się wystudzić.Do garnka
daje mleko,
cukier oraz
kokos chwile podgrzewam aby
kokos wchłonoł płyn a
cukier się rozpuścił.Odstawiamy do wystudzenia.
Kokos musi być zimny.
Masło ucieramy w miksera i dodajemy po łyżce
kokosu.Gdy masa jest zbyt miękka włóż ja na 10 minut do lodówki bądź kilka minut do zamrażarki.Rozwijamy roladę (dobrze jest ja nasączyć ulubionym
alkoholem),smarujemy kremem i rolujemy.Wkładamy na godzinę do lodówki.